Podijeli: ... ... ...

Isplaćen dobitak od 51.104,05 KM iz igre LOTO 6/39

U srijedu 03.01.2024. godine u direkciju Lutrije Bosne i Hercegovine se javio  gospodin koji je u 102. kolu igre LOTO 6/39 koje je održano 23.12.2023. godine, ostvario dobitak 5 +1 u iznosu od 51.104,05 KM. U kratkom razgovoru dok je čekao isplatu svog dobitka ovaj simpatični gospodin je sa nama podijelio svoju zanimljivu priču. 

„Ja sam redovan igač svih igara, i to već godinama.“ Pokazao nam je listiće za proteklo redovno i vanredno kolo TV tombole BINGO, kao i za protekli Specijal igre LOTO 6/39. „Evo ove listiće još nisam ni provjerio, ne smijem još uvijek, neka prođe još par dana. Moj posao je takav da povremeno putujem van BiH, često sam u Njemačkoj i Crnoj Gori tako da i tu uplaćujem listiće ali uvijek igram samo svoju kombinaciju brojeva, i kod njih sam ja dobijao isto. Do sada nisam imao nekih velikih dobitaka, većinom sve do 100 KM, ovo mi je prvi veliki dobitak.“

Na naše pitanje kako se osjećao u trenutku kad je shvatio da je ostvario veliki dobitak, ovaj gospodin nam je ispričao sljedeću priču.

„Ja sam vodolija u horoskopu. Na dan izvlačenja u prijepodnevnim satima moj sin se vozio u autu i na radiju je čuo sedmični horoskop za vodoliju u kojem je saopšteno da je moguć veći novčani dobitak do kraja godine. Iste sekunde je mene pozvao i pitao me da li sam uplatio svoj listić, a ja sam se u tom trenutku spremao da sa suprugom odem u sedmičnu nabavku, tako da sam baš zbog tog poziva i požurio da stignem na vrijeme do uplatnog mjesta.

Nakon što je završeno izvlačenje, kćerka je uzela listić da provjeri dobitke, a ja sam je posmatrao kao tri puta ukucava brojeve na web stranici nakon čega je samo rekla TATA NISAM DOBRO. Prišao sam naravno da vidim o čemu se radi i vidio da piše dobitak 5 + 1 u iznosu od 51.104,05 KM.

Iskren da budem u tom trenutku sam bio potpuno hladan, nisam znao kako da se ponašam. Ja nikada nisam bio opsjednut velikim parama, ali jutros dok sam se spremao da dođem kod vas da naplatim dobitak osjećao sam veliku tremu. Ono što mi je posebno specifično u svemu ovome je to što je moj sin rođen 31., a upravo taj broj je izvučen kao dopunski broj koji mi je donio ovaj dobitak.“

Lutrija BiH upućuje srdačne čestitke sretnom dobitniku.