...
TV TOMBOLA BINGO 15/90, ČETVORKA I BINGO JOKER
 

TV tombola Bingo 15/90 je brojčana igra sa izvlačnjem brojeva, od 1 do 90 putem bubnja, u kojoj se unaprijed utvrđuje visina fonda dobitaka i njegova raspodjela.

Igra TV tombola Bingo se realizuje u direktnom prijenosu na programu Federalne televizije svakog petka u 20:10 za redovna kola, dok se termini izvlačenja vanrednih kola određuju posebnom odlukom direktora za posebne događaje i datume. Uplata Bingo listića za redovna kola na dan izvlačenja traje do 18:00 sati, dok je za vanredna kola uplata do 17:00 sati.
 
Cijena uplate listića sa šest kombinacija redovnog kola TV tombole Bingo 15/90 iznosi 2,00 KM, a za vanredno kolo cijena iznosi 3,00 KM.
Izvlačenje brojeva u ovoj igri počinje tako što se u bubanj ubacuje 90 kuglica sa numerisanim brojevima od 1 do 90 nakog čega se bubanj pokreće i izvlačenje počinje.
 
Proces izvlačenja igrači mogu pratiti križanjem brojeva na svom pomoćnom listiću, dok se naplata dobitka može izvršiti isključivo putem Potvrde o uplati i to u uplatno-prodajnim objektima širom FBiH i na blagajni direkcije Lutrije BiH, Mehmeda Spahe 11 u Sarajevu.
 
Zadnje redovno kolo igara na sreću TV Tombole Bingo 15/90, Četvorka i Bingo Joker u mjesecu
Svakog mjeseca u zadnjem redovnom kolu igre TV Tombola Bingo 15/90, kompletan fond dobitaka tog kola će biti podjeljen igračima, a izvlačenje će se završiti sa 33. izvučenim brojem.
 
Vanredna kola igara na sreću TV Tombola Bingo 15/90, Četvorka i Bingo Joker
Direktor donosi Odluku o priređivanju vanrednog kola ovih igara na sreću. Odluka iz člana 26. pravila sadrži: vrijeme prodaje vanrednog kola, cijenu pomoćnog listića sa šest kombinacija, raspodjelu fonda i vrste dobitaka vanrednog kola, vrijeme izvlačenja dobitaka.
 
DOBICI
U igri TV Tombola Bingo 15/90 postoji četiri vrsta dobitaka i to:
• dobitak prve vrste - JackPot ili Bingo;
• dobitak druge vrste - deset pogodaka;
• dobitak treće vrste - pet pogodaka;
• dobici u igri igrač-gost „Šansa više”.
 
Dobitak prve vrste-JackPot ili Bingo
Ako je na jednoj od šest kombinacija ispisanih na potvrdi o uplati pogođeno svih petnaest do tada izvučenih brojeva, počevši od:
 
  • 15-tog (petnaestog) izvučenog broja do zaključno sa 33-im (tridesettrećim) izvučenim brojem dobitak je JackPot;
  • 34-og (tridesetčetvrtog) izvučenog broja, do kraja izvlačenja, dobitak je 75% fonda Bingo tekućeg kola (Bingo 34+), a ostalih 25% se akumulira u fond za JackPot.
U slučaju kada akumulirani JackPot pređe iznos od 1.000.000,00 KM, dobitak Bingo 34+ čini 90% fonda dobitaka Bingo tekućeg kola, a ostatak od 10% se akumulira u fond za JackPot.
 
Dobitak druge vrste-10 pogodaka
Dobitak druge vrste-deset pogodaka, ostvaruje se zaključno sa 33-im izvučenim brojem, ako je pogođeno svih deset brojeva u bilo koja dva reda jedne kombinacije ispisane na potvrdi.
 
Dobitak treće vrste-5 pogodaka
Dobitak treće vrste-pet pogodaka, ostvaruje se zaključno sa 33-im izvučenim brojem, ako je pogođeno svih pet brojeva u bilo kojem redu jedne kombinacije ispisane na potvrdi.
 
Učešće u igri igrač-gost „Šansa više“
Svi imaoci potvrde TV Tombola Bingo 15/90 mogu učestvovati u igri igrač-gost “Šansa više, putem SMS poruke, na način da u poruci, upućenoj na predviđeni broj telefona Lutrije BiH, bude ispisan serijski broj pomoćnog listića ispisan na potvrdi o uplaćenoj TV Tomboli Bingo za tekuće kolo.
 
Igrači mogu osvojiti neke od novčanih dobitaka ispisanih na kolu sreće: 1 x 5.000,00 KM, 1 x 3.000,00 KM, 3 x 2.000,00 KM, 4 x 1.000,00 KM, 3 x 900,00 KM, 3 x 800,00 KM i 3 x 700,00 KM.
 
ČETVORKA
Igra na sreću Četvorka je brojčana igra sa izvlačenjem četiri broja dobitne kombinacije putem bubnja, u kojem se unaprijed utvrđuje visina fonda dobitaka i njegova raspodjela.
Igrač učestvuje u igri uplatom igre TV Tombola Bingo 15/90, te obilježavanjem znakom „X“ jednog od tri polja sa oznakama 1, 2, 3 ispod riječi “Igram Četvorku”, ili usmenim zahtjevom za odigravanje jedne, dvije ili tri kombinacije igre Četvorka i uplatom Četvorka brojeva ispisanih na izdatoj potvrdi.
Ukoliko igrač znakom „X“ obilježi broj 1 ispod riječi “Igram Četvorku”, učestvuje u igri Četvorka sa kombinacijom 4 broja koji su otisnuti ispod riječi “Igram Četvorku”.
Ukoliko igrač znakom „X“ obilježi broj 2 ispod riječi “Igram Četvorku”, učestvuje u igri Četvorka sa dvije kombinacije od po 4 broja: prvom kombinacijom koja je otisnuta ispod riječi “Igram Četvorku” i drugom kombinacijom koju generiše softver slučajnim odabirom (quick pick).
Ukoliko igrač znakom „X“ obilježi broj 3 ispod riječi “Igram Četvorku”, učestvuje u igri Četvorka tri kombinacije od po 4 broja: prvom kombinacijom koja je otisnuta ispod riječi “Igram Četvorku”, te drugom i trećom kombinacijom koju generiše softver slučajnim odabirom (quick pick).
Izvlačenje brojeva za igru Četvorka obavlja se tako što se iz bubnja u kojem se nalaze kuglice sa brojevima od 1 do 54 izvuku 4 različita broja. Tačna pozicija izvučenih brojeva određuje vrste pojedinih dobitaka u igri Četvorka.
Igra Četvorka priređuje se trajno po kolima, kao dodatna i neobavezna igra uz igru TV Tombola Bingo 15/90 i Bingo Joker, u pravilu jednom sedmično, petkom.
Cijena za učešće u igri Četvorka u redovnom kolu iznosi 1,00 KM po svakoj odigranoj kombinaciji u igri Četvorka.
Fond dobitaka u igri Četvorka iznosi 63% osnovice za utvrđivanje fonda dobitaka ove igre na sreću određene u skladu sa članom 18. ovih pravila, a koju čini ukupna vrijednost uplate za učestvovanje u igri Četvorka umanjena za iznos od 10% na ime naknade za priređivanje igre.
 
U igri Četvorka postoji osam vrsta dobitaka:
 
dobitak VIII vrste: JEDINICA,
ako je pogođen jedan od 4 izvučena broja nezavisno od njegove pozicije u redoslijedu brojeva dobitne kombinacije na izvlačenju, ostvaruje se dobitak u fiksnom iznosu od 1,00 KM;
dobitak VII vrste: JEDINICA PLUS,
ako je pogođen jedan od 4 izvučena broja na tačnoj poziciji i u tačnom redoslijedu brojeva dobitne kombinacije na izvlačenju (na prvoj, drugoj, trećoj ili četvrtoj poziciji dobitne kombinacije) ostvaruje se dobitak u fiksnom iznosu od 2,00 KM;
dobitak VI vrste: DVOJKA,
ako su pogođena dva od 4 izvučena broja na bilo kojim pozicijama i u bilo kom redoslijedu u odnosu na redoslijed brojeva u izvlačenju, ostvaruje se dobitak u fiksnom iznosu od 5,00 KM;
dobitak V vrste: DVOJKA PLUS,
ako su pogođena dva od 4 izvučena broja na tačnim pozicijama i u tačnom redoslijedu brojeva dobitne kombinacije na izvlačenju, ostvaruje se dobitak u fiksnom iznosu od 25,00 KM;
dobitak IV vrste: TROJKA,
ako su pogođena tri od 4 izvučena broja na bilo kojim pozicijama i u bilo kom redoslijedu u odnosu na redoslijed brojeva u izvlačenju, ostvaruje se dobitak u minimalnom garantovanom iznosu od 50,00 KM.
dobitak III vrste: TROJKA PLUS,
ako su pogođena tri od 4 izvučena broja na tačnim pozicijama i u tačnom redoslijedu brojeva dobitne kombinacije na izvlačenju, ostvaruje se dobitak u minimalnom garantovanom iznosu od 500,00.
dobitak II vrste: ČETVORKA,
ako su pogođena sva četiri izvučena broja na bilo kojim pozicijama i u bilo kom redoslijedu u odnosu na redoslijed brojeva u izvlačenju, fond dobitaka dijeli se na stvarno utvrđeni broj dobitaka u tom kolu;
dobitak I vrste: ČETVORKA PLUS,
 ako su pogođena sva četiri izvučena broja na tačnim pozicijama i u tačnom redoslijedu brojeva dobitne kombinacije na izvlačenju, fond dobitaka dijeli se na stvarno utvrđeni broj dobitaka u tom kolu.
 
Dobitak više vrste isključuje dobitak niže vrste u svakoj pojedinačnoj kombinaciji igre Četvorka.
Iznosi dobitaka V – VIII vrste su u fiksnim iznosima. Iznosi dobitaka III i IV vrste su u minimalnim garantovanim ili većim iznosima.
 
• Garantovani fond za dobitke I vrste ČETVORKA PLUS iznosi 50.000,00 KM.
• Garantovani fond za dobitke II vrste ČETVORKA iznosi 5.000,00 KM.
 
Bingo Joker
 
U igri Bingo Joker pogađa se dobitni petocifreni broj pod nazivom Bingo Joker broj, koji se dobiva izvlačenjem po jednog broja iz svakog bubnja. U svakom bubnju nalaze se brojevi od 0 do 9.
Igra Bingo Joker priređuje se procesno po kolima, kao dodatna i neobavezna igra uz igru TV Tombola Bingo 15/90 i Četvorka, u pravilu jednom sedmično, petkom.
Cijena za učešće u igri Bingo Joker iznosi 1,00 KM po svakom odigranom Bingo Joker broju.
Fond dobitaka u igri Bingo Joker iznosi 63% fonda dobitaka ove igre na sreću utvrđenog u skladu sa članom 18. pravila ove igre.
 
Za učešće u igri SMS igrač (Šansa više) potrebno je poslati SMS poruku na broj: 091/412-600 (BH Telecom) i 063/888-70 (HT ERONET). Cijena poruke iznosi 0,50 KM + PDV.
 
U poruci je neophodno ispisati serijski broj listića sa potvrde o uplati TV Bingo-a za tekuće kolo.
Izvlačenje gost igrača vrši se slučajnim odabirom 3 dobitnika u tekućem kolu koji će učestvovati u igri u narednoj emisiji TV Bingo Show.