Uplata putem eBankarstva

...
Od sada uplate na svoj eNovčanik Lutrije BiH možete izvršiti i putem bankovnih računa, direktno u bankama ili poštama popunjavanjem fizičkog platnog naloga (zatražite ga na šalteru), ali i popunjavanjem digitalnog platnog naloga, putem internet bankarstva.

Kako popuniti platni nalog?
(Napomena: pišite ŠTAMPANIM SLOVIMA).

UPLATIO JE – Primjer: SULJO SULJIĆ, FERHADIJA 1, 71000 SARAJEVO, 061/123-456 Ovdje svoje podatke upisuje osoba koja vrši uplatu, a to može biti vlasnik računa na eNovčaniku na koji se uplaćuje, ali i neko drugi ko za njega vrši uplatu. Osoba koja uplaćuje novac u ovo polje upisuje svoje ime i prezime, adresu i broj telefona.

SVRHA DOZNAKE – Primjer: IBI BROJ 100111222 SULJO SULJIĆ UPLATA ZA ENOVČANIK
Ovdje se upisuju podaci igrača na čiji se račun uplaćuje i svrha uplate.

PRIMALAC/PRIMATELJ – LUTRIJA BIH D.O.O. MEHMEDA SPAHE 11 71000 SARAJEVO
Ovdje upisujete naziv i adresu Lutrije BiH.

RAČUN PRIMAOCA/PRIMATELJA – 1994990038929802
Ovdje upisujete žiro račun Lutrije BiH.

IZNOS – Primjer: = 10,00
Upisati iznos koji želite uplatiti u KM, pazeći pritom da iznos upisujete s decimalama i znakom jednakosti ispred.



NAPOMENE:

Potrebno je da platni naloga popunite vrlo pažljivo i pobrinite se da upisani podaci budu tačni, potpuni i čitko napisani. To se posebno odnosi na ime i prezime, IBI broj i broj žiroračuna primaoca/primatelja. Za sve greške upisivanja neispravnih podataka, odgovara osoba koja vrši uplatu. Kopiju fizičkog platnog naloga, potrebno je čuvati u slučaju reklamacije uplate.

Period izvršenja transakcije i uplate novca na račun igrača zavisi od banke, a može biti između jednog ili dva radna dana.