Elektronski novčanik

Šta je to elektronski novčanik?

E-novčanik vam omogućava uplatu putem interneta za lutrijske igre i klađenje na sportske događaje. Lutrijske igre podrazumjevaju LOTO 6/39 i TV Tombola Bingo uz pripadajuće dodatne igre kao što su Joker, Odaberi Boju i Bingo plus.

 

Postupak registracije

Za igranje putem interaktivnih kanala mogu se registrovati samo punoljetni državljani Bosne i Hercegovine koji posjeduju važeću e-mail adresu.

Tokom registracijskog postupka igrač je obavezan tačno i u potpunosti popuniti zadani obrazac za registraciju u 3 koraka:

1. LIČNI PODACI: Matični broj/JMBG, ime prezime, adresu i opština stanovanja.

2. KONTAKT PODACI: korisničko ime, lozinka, potvrda lozinke, način komunikacije (e-mailom i/ili SMS-om), broj telefona, e-mail adresa i sigurnosni kod.

3. Prihvatiti ponuđeni tekst ovog Uputstva i polje za njegovo prihvaćanje.

Igrač koji ne prihvati uslove iz ovog uputstva ne može se registrovati. Igrač odgovara za tačnost podataka datih prilikom registracije.

Nakon završenog 3. koraka, priređivač šalje aktivacijski link igraču na odabrano sredstvo komunikacije i tek nakon potvrde linka može se prijaviti u sistem priređivanja.

Upravljanje elektronskim računom

Šta mogu naći u svom korisničkom profilu?

U rubrici korisnički profil, Lutrija BiH pruža igraču pregled i mogućnost uređivnja ličnih postavki kroz opcije:

Korisnički podaci (lični podaci i kontakt podaci); notifikacija; moja ograničenja; samoisključenje.

Kako se vrši uplata na elektronski račun?

Novčana sredstva u svrhu uplate igara, igrač može uplatiti na elektronski račun na uplatno prodajnom mjestu Lutrije BiH, a prva uplata se vrši uvidom u identifikacioni dokument igrača, a za svaku narednu uplatu novčanih sredstava dovoljan je ID igrača.

Uplaćenim sredstvima igrač raspolaže nakon što se evidentiraju na Elektronski račun igrača.

Kako se vrši uplata igre sa elektronskog računa?

Da bi igrač mogao izvršiti uplatu određene igre mora imati evidentirano dovoljno sredstava na svom elektronskom računu. Činom potvrde uplate igre, igrač potvrđuje svoje učestvovanje u igri.

Kako se vrši isplata sa elektronskog računa?

Sa elektronskog računa mogu se isplatiti sredstva raspoloživa za isplatu. U sredstva raspoloživa za isplatu evidentiraju se dobici i raspoloživa sredstva od uplate. Isplata sa elektronskog računa obavlja se na pojedinim uplatno-prodajnim mjestima i u sjedištu priređivača, zavisno od visine isplate. Isplata se obavlja na zahtjev igrača u rubric Moj novčanik.

Mogu li zatvoriti elektronski račun?

Zatvaranje računa je moguće u pisanom obliku na e-mail adresu priređivača podrska@lutrijabih.ba

Elektronski račun može se zatvoriti tek po isteku roka za isplatu već uplaćenih listića.