Podijeli: ... ... ...

Lutrija BiH podržala snimanje filma „Paviljon“reditelja Dine Mustafića

 

Svijet domaće kinematografije postati će bogatiji za još jedan film pod nazivom „Paviljon“ reditelja Dine Mustafića. Film predstavlja crnohumornu priču punu optimizma. Ovaj film snimljen je na lokacijama u Sarajeva i Zenice, a Mustafić je na setu okupio glumačke legende iz regiona poput Radeta Šerbedžije, Zijaha Sokolovića, Jasne Diklić, Mirjane Karanović, Branke Petrić, Miralema Zubčevića, Vladimira Jurca, Mete Jovanovskog, Ksenije Pajić, Branke Petrić, Kaće Dorić, Ermina Bravo, Albana Ukaja, Aleksandra Seksana, Nikše Butijer, Ermina Sijamije, Vedrane Božinović, Snežane Vidović, Selme Mehanović, te mnogih drugih glumaca.

Projekt "Paviljon" dobio je značajnu podršku od strane Lutrije Bosne i Hercegovine, koja je prepoznala potencijal ovog filma. Ova podrška omogućila je još kvalitetniju produkciju, osiguravajući da film dosegne visoke standarde i privuče pažnju publike širom Balkana, te ostavi neizbrisiv trag u regionalnoj kinematografiji.

"Lutrija Bosne i Hercegovine uvijek je bila posvećena podršci kulturnim inicijativama koje obogaćuju našu kulturu i umjetnost. Film 'Paviljon' predstavlja dragocijen doprinos bosanskohercegovačkom filmskom stvaralaštvu, a Dino Mustafić je poznat po svojoj izuzetnoj vještini u režiranju filmova koji duboko dotiču srž ljudskih priča. Ponosni smo što smo dio ovog projekta i što možemo doprinijti njegovom uspjehu. Nadamo se da će film 'Paviljon' podstaći razmišljanje, izazvati empatiju i ostaviti dubok utisak na publiku." - kazali su iz Lutrije Bosne i Hercegovine.