Podijeli: ... ... ...

Lutrija BiH podržala Festival "Kapije Sevdaha" ciji je cilj ocuvanje kulturnog naslijeda

...

2. juna će biti održan prvi Festival "Kapije Sevdaha", događaj koji okuplja poštovaoce lika i djela Ibre Mangafića te tradicionalne bosanske pjesme. Bosansko narodno pozorište u Zenici će biti domaćin ovog jedinstvenog festivala, predstavljajući kulturnu raskoš i nasljeđe Bosne i Hercegovine na jednom mjestu.

U revijalnom dijelu ovog festivala, publika će moći uživati u nastupima zvijezda sevdalinke i narodne muzike, dok će takmičarski dio donijeti uzbuđenje i napetost. Trinaest talentiranih takmičara će se boriti za prestižne titule u dvije kategorije: pobjednik izabran od strane publike i pobjednik izabran od strane Stručnog žirija. Ova manifestacija nije samo prilika da se otkriju novi talenti, već i da se slavi već poznati sjaj bosanske muzičke scene.

Ovaj izuzetni događaj ne bi bio moguć bez podrške partnerskih organizacija koje prepoznaju važnost kulturnog nasljeđa i društvene odgovornosti. U tom svjetlu, ističe se značajna podrška Lutrije Bosne i Hercegovine kao društveno-odgovorne kompanije.

"Lutrija Bosne i Hercegovine je prepoznala vrijednost Festivala "Kapije Sevdaha" kao platforme koja ne samo da promoviše bogatstvo bosanske muzičke baštine, već i podstiče društvenu odgovornost i zajedničku povezanost. Naša podrška ovom događaju nije samo finansijska, već i simbolična, jer demonstrira posvećenost očuvanju kulturne baštine i podršku umjetnosti kao pokretača pozitivnih promjena u društvu" - naglasili su iz Odjela za odnose s javnošću Lutrije BiH.

Iz Lutrije Bosne i Hercegovine pozivaju sve ljubitelje sevdalinke i muzike da se pridruže ovom posebnom događaju i da podrže Festival "Kapije Sevdaha" kao simbol očuvanja tradicije i društvene odgovornosti.