Podijeli: ... ... ...

Lutriji BiH po treci put dodijeljen certifikat Responsible gaming standarda Evropskih lutrija

...
U junu 2024. godine, na prestižnom događaju EL kongresa i Dana industrije u Salzburgu, Austrija, Lutriji Bosne i Hercegovine je po treći put dodijeljen Certifikat za odgovorno priređivanje igara na sreću od strane Evropske lutrijske asocijacije. Na svečanoj ceremoniji obilježavanja ovog značajnog postignuća, gospođa Romana Girandon iz Loterije Slovenije, ujedno i predsjednica Evropske lutrijske asocijacije, uručila je predstavniku naše kompanije certifikat za odgovorno priređivanje igara na sreću.
 
Ovo priznanje je potvrda predanosti Lutrije Bosne i Hercegovine promicanju sigurne i odgovorne prakse igranja. Certifikat odražava posvećenost stvaranju sigurnog i ugodnog okruženja za sve igrače. Dobivanje certifikata za odgovorno igranje igara na sreću rezultat je višemjesečnog marljivog rada kako bi se osiguralo da sve politike i prakse naše kompanije slijede visoke standarde i vrijednosti ugrađene u povelju Evropske lutrijske organizacije.
 
Dodjela certifikata nadahnjuje Lutriju Bosne i Hercegovine da nastavi s naporima da odgovorno igranje postavi na vrh svoje ponude vrijednosti, osiguravajući tako da svi igrači uživaju u sigurnom i odgovornom iskustvu igranja.