Podijeli: ... ... ...

Penzionerka iz Bihaća postaje humanitarac - Dio lutrijskog dobitka donira socijalno ugroženoj djeci i brine o psima lutalicama

loto_veliki_dobitak_januar.jpg
 

Uzbuđenje i radost prožimaju atmosferu u Bihaću nakon što je dobitnica u igri LOTO 6/39 osvojila novčani dobitak 5+1 u iznosu od 34.726,35 KM. Gospođa, penzionerka iz ovog grada, u ponedjeljak 24. jula naplatila je svoj lutrijski dobitak i odlučila se na nešto što rijetko viđamo - podijeliti svoju sreću s onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Penzionerka, koja je godinama vjerna igračica Lutrije BiH, osvojila je vrijedan novčani dobitak koji će joj omogućiti da u narednom periodu osigura svoju egzistenciju, ali i egzistenciju sugrađana kojima je pomoć potrebna. Kada je saznala da je osvojila dobitak, prvo što joj je palo na pamet bilo je kako će dio novca podijeliti i drugima kojima je pomoć potrebna, a sve kako bi izmamila osmijeh na licima onih koji se bore s poteškoćama.

"Sreća me ovoga puta posebno pogodila i osjećam se uzbuđeno. Odmah sam pomislila da želim nešto dobro učiniti s ovim novcem i doprinijeti zajednici", rekla je dobitnica s osmijehom na licu.

Nakon što sam razmislila, odlučila sam da ću dio novčanog dobitka donirati socijalno ugroženoj djeci. "Djeca su naša budućnost i zaslužuju najbolje moguće uslove za odrastanje. Nadam se da će ovaj moj potez pomoći da se njihov put izgrađuje na ljubavi, skrbi i obrazovanju", dodala je dobitnica.

No, to nije sve što dobitnica planira učiniti s novcem. Svjesna problema s kojima se suočavaju napuštene životinje u gradu, odlučila je dio novca usmjeriti za pomoć psima lutalicama i mačkama.

"Ljubav prema životinjama oduvijek je bila dio mene. Nažalost, mnogo pasa i mačaka ostavljenih na ulici treba našu pomoć. Uložit ću dio novca da im se osigura hrana i veterinarska pomoć za ova predivna bića", istaknula je dobitnica.

Ova gesta velikodušnosti i brige prema drugima pokazuje da dobrota i empatija ne poznaju granice. Dobitnica iz Bihaća postala je pravi primjer kako jedan dobitak može pozitivno utjecati na cijelu zajednicu.

Lutrija BiH također je pohvalila ovaj nesebičan čin i izrazila svoju podršku gospođi u njenim humanitarnim naporima.

Ovaj primjer neka bude podsjetnik da svako od nas može pružiti ruku podrške drugima i unijeti promjene u živote onih koji trebaju našu pomoć. Dobitnica je pokazala kako ovakav humanitarni čin može promijeniti svijet oko nas.