Podijeli: ... ... ...

Liderska pozicija Lutrije BiH potvrđena certifikatom bonitetne pouzdanosti

bonitet_foto.JPG
 
Certifikat bonitetne pouzdanosti je dokument koji izdaje LRC d.o.o. privrednim subjektima na osnovu stručne analize finansijskih izvještaja i ostalih ekonomskih parametara za koje je moguće procijeniti visok stepen vjerovatnoće da se radi o finansijski pouzdanom partneru.Prema stručnom mišljenju i analizi izdavaoca certifikata LRC d.o.o., nosilac certifikata bonitetne pouzdanosti je sa stanovišta raspoloživih sredstava i finansijske situacije kao i trenutnih poslovnih aktivnosti pouzdan privredni subjekt, za koji postojeći i budući poslovni partneri mogu s velikim stepenom pouzdanosti pretpostaviti da u budućem kratkoročnom vremenskom periodu od najmanje jedne godine ne bi trebao biti podložan značajnijim finansijskim problemima ili poteškoćama koje mogu izazvati poduzimanje mjera koje u značajnoj mjeri mogu utjecati na poslovanje predmetnog subjekta.

Lutrija Bosne i Hercegovine i ove godine je dobila certifikat bonitetne pouzdanosti i time pokazala da se nalazi među 9,9% najpouzdanijih kompanija u Bosni i Hercegovini.
Bonitet Lutrije Bosne i Hercegovine osnovno je mjerilo njezine finansijske stabilnosti. Visoka bonitetna ocjena ukazuje na to da je je ova kompanija sposobna podmiriti svoje finansijske obaveze, uključujući isplate dobitaka igračima ali i aktivno djelovati kao društveno-odgovorna kompanija.